Uitzending
EenVandaag - 11-10-2017

11-10-2017

EenVandaag

553 x bekeken | 0 reacties
5
Hoe stabiel is Rutte III?
Met 76 zetels hebben CDA, D66, ChristenUnie en de VVD een nipte meerderheid in de Tweede Kamer. Waarvan twee partijen ook nog ideologische tegenpolen zijn. De vraag is dan: hoe stabiel is dit kabinet eigenlijk?

Met asbest besmet straalgrit gebruikt door 140 bedrijven
Honderdveertig bedrijven hebben gewerkt met asbest vervuild straalgrit van het bedrijf Eurogrit uit Dordrecht. Straalgrit wordt op bouwplaatsen gebruikt als reinigingsmiddel. Medewerkers werkten onbeschermd met het straalgrit en hebben mogelijk asbestvezels ingeademd. Rond de twintig projecten liggen inmiddels stil en het bedrijf gaat alle vervuilde middelen terugroepen.

Dure medicatie voor taaislijmziekte wordt niet vergoed
Het nieuwe medicijn waar patiŽnten met taaislijmziekte baat bij hebben wordt definitief niet vergoed en komt dus niet in het basispakket terecht. Dat is de uitkomst van een besluit van demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid. PatiŽnten en artsen spreken er schande van. Het ministerie heeft lang onderhandeld met de fabrikant maar die laatste wil niet voldoende zakken in de prijs.

Kiezers zijn verdeeld over het nieuwe regeerakkoord
De helft (44%) beoordeelt het hele pakket maatregelen als goed, de andere helft (48%) vindt het een slecht akkoord. Kiezers van de vier partijen van de nieuwe coalitie zijn over het algemeen tevreden, maar die van het CDA zijn het meest kritisch. Dit zijn de voorlopige uitslagen van een onderzoek onder 20.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Dijsselbloem: 'Kiezersbedrog?
Ik hoop dat mijn kiezers dat niet zo zullen ervaren'. Minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem voelt zich 'zeer bezwaard', maar verlaat binnenkort tůch de politiek. Ondanks het feit dat hij bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen ruim 51.000 voorkeursstemmen kreeg, stapt hij op zodra het nieuwe kabinet aantreedt. Vůůr de verkiezingen zei hij nog "met volle overtuiging" nummer 3 op de lijst te staan. Die motivatie is nu kennelijk verdwenen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 11 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie