Uitzending
EenVandaag - 11-8-2020

11-8-2020

EenVandaag

189 x bekeken | 0 reacties
6
Brandbrief huisartsen: 'Geef ons bij tweede golf wťl voldoende beschermingsmiddelen en voorrang bij coronatest'
"Vergeet ons bij een tweede coronagolf niet", waarschuwen huisartsen aan de vooravond van het coronadebat in de Tweede Kamer. "We hebben voldoende beschermende middelen nodig en moeten snel getest kunnen worden, zodat we onze patiŽnten niet besmetten."

Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar ging veel aandacht uit naar ic-capaciteiten en de ziekenhuiszorg. Gevolg was dat de zogeheten eerstelijnszorg, zoals huisartsenpraktijken, thuis- en verpleeghuiszorg, enigszins op de achtergrond raakte.

Erik laat zien hoe heel Beiroet helpt met puinruimen na de zware explosie: 'Het is ontzettend mooi'
Een week na de enorme explosie in de haven van Beiroet is de hele stad bezig met het opruimen van de ravage. De Nederlandse Erik Maes was er toen het gebeurde en helpt mee. Met zijn eigen camera laat hij zien hoe het er in de stad aan toegaat.

Wit-Russische oppositieleider Tikhanovskaya naar Litouwen gevlucht
Opnieuw confrontaties tussen duizenden demonstranten en ordetroepen in Wit-Rusland. Volgens de betogers is president Loekasjenko onder dubieuze omstandigheden herkozen. De vraag is of de protesten iets aan de situatie in het land veranderen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 11 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie