Uitzending
EenVandaag - 11-8-2009

11-8-2009

EenVandaag

1010 x bekeken | 0 reacties
7
Milieuschandaal in Vlissingen
Iedereen kent ze nog wel: De bekende gele bierkratjes van bierbrouwer Heineken. In de jaren tachtig werden ze uit de handel genomen omdat de kratjes vol zaten met de giftige stof cadmium. Nu, twintig jaar later, ligt 14.000 ton gemalen plastic op een industrieterrein bij de Vlissingse haven nog steeds te wachten op verwerking. Maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Volgens milieudeskundige Lucas Reijnders moet er echt iets met het plastic gebeuren, want als de berg plastic vlam vat zijn de gevolgen volgens hem niet te overzien.

Veel zelfmoord onder jongeren West-Friesland
Het aantal zelfmoorden onder jongeren in West-Friese gemeenten is onrustbarend hoog. De burgemeester van Andijk, waar vorige week nog de twintigjarige Joost zelfmoord pleegde, luidt de noodklok. We spreken hierover met burgemeester Astrid Streumer van Andijk en met klinisch psycholoog professor Kerkhof.

Zorgbemiddelaars failliet
PatiŽnten met gezondheidsproblemen, die thuis wonen, maar wel persoonlijke verpleging nodig hebben of kinderen met gedragsstoornissen die extra begeleiding nodig hebben regelen hun zorg vaak via het PersoonsGebondenBudget (PGB). Met als groot voordeel dat de patiŽnt zelf bepaalt, en niet de zorgverzekeraar, welke hulpverlener of instantie wordt ingeschakeld. CommerciŽle zorgbemiddelingsbedrijven zijn massaal in deze markt gesprongen. Zo'n bedrijf was De Zorgmakelaar in Drenthe, die - in ruil voor een percentage van het PGB voor meer dan 500 families de administratieve rompslomp en de betalingen verrichtte. Dat leek allemaal goed te verlopen, tot de Zorgmakelaar onlangs failliet ging.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 11 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast waren Astrid Streumer en Lucas Reijnders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!