Uitzending
EenVandaag - 1-5-2014

1-5-2014

EenVandaag

720 x bekeken | 0 reacties
5
Olieramp op Nederlands-Duitse grens
Er voltrekt zich een olieramp in Duitsland, net over de grens bij Enschede. Uit ondergrondse zoutkoepels is meer dan 200.000 liter ruwe olie naar de oppervlakte geborreld en per uur komt daar 500 liter bij. De schokkende cijfers leiden tot grote onrust in Duitsland, waar regeringsvertegenwoordigers zich ernstige zorgen maken. In Enschede worden dit jaar vergelijkbare zoutholtes 'cavernes' gevuld met 70 miljoen liter dieselolie. Dat blijkt uit een reportage die EenVandaag vandaag uitzendt.

Zware criminelen hebben grip op voetbalclubs
Zware criminelen infiltreren in harde kerngroepen van voetbalclubs. Ze maken gebruik van de supportersvereniging om te handelen in wapens en drugs, dat zegt oud-politiechef Joop van Riessen.

Crisis Oekra´ne: de economische gevolgen voor Rusland
De gespannen verhouding tussen Oekra´ne en Rusland merken de Russen in hun portemonnee. De prijzen stijgen, de roebel keldert in waarde en de salarissen duiken omlaag.

Zijn we bang genoeg voor een astero´de?
Astero´den, planeto´den en meteoren. Allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde fenomeen: brokstukken zwevend in de ruimte. Pas wanneer ze op de aarde neerkomen, noemen we ze meteorieten. De rondzwevende astero´den blijken veel gevaarlijker voor de aarde te zijn dan gedacht.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 1 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie