Programma
Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs

6
Een Hollander in Parijs is een zesdelige serie. Philip Freriks onderzoekt in het programma de Parijse periode van 6 Nederlandse kunstschilders in de hoofdstad van Frankrijk. De Nederlandse kunstenaars Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Maris, Schwartze en Van Dongen waren in de 19e eeuw op het juiste moment op de juiste plek, Parijs. Als je in die tijd iets wilde betekenen in de kunst moest je echt in Parijs zijn. Ze kwamen daar aan met een aanbevelingsbrief en begonnen aan het avontuur. Philip woont zelf in Parijs en bekijkt de stad nu eens door de ogen van een kunstenaar in de 19e eeuw.
De eerste uitzending van Een Hollander in Parijs is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op Een Hollander in Parijs

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van Een Hollander in Parijs online beschikbaar komt)
Over dit programma
 • Philip Freriks Philip Freriks is geboren op 27 juli 1944 te Utrecht. Philip Freriks is een Nederlands journalist. Philip Freriks presenteert nu Een Hollander in Parijs en De Slimste Mens. Als presentator is Philip Freriks onder meer bekend van Lekker Weertje,… Bekijk volledig dossier
Nieuws
 • Een Hollander in Parijs - Philip Freriks presenteert Een Hollander in Parijs

  Philip Freriks presenteert Een Hollander in Parijs

  23-7-2018  Presentator Philip Freriks volgt voor tv-zender NPO 2 in de nieuwe zesdelige serie Een Hollander in Parijs de periode van zes Nederlandse kunstschilders in de hoofdstad van Frankrijk. Parijs was ruim een eeuw lang de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw.

  De Nederlandse kunstenaars Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Maris, Schwartze en Van Dongen waren op het juiste moment in Parijs. Als je iets wilde betekenen in de kunst, moest je in de 19de eeuw in Parijs zijn. Ze kwamen met een aanbevelingsbrief aan en toen begon het avontuur.

  De kunstenaars werden dronken met een jonge Pablo Picasso en keken stiekem af bij Michelangelo Buonarroti. Maar het waren vooral ook de mogelijkheden, de ateliers, de opleidingen en de tentoonstellingen. En het waren de mensen, de collega-schilders, de kunsthandel en de vrouwen.

  Lees verder