Uitzending
Editie NL - Aflevering 69

Aflevering 69

Editie NL

5-4-2019

| 283 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Huis vol schadelijke schimmels. -Undercover voor het goede doel. -Iedereen ingeënt op de crèche? -Elke klank heeft een kleur.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Elke klank heeft een kleur
Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben ontdekt dat we klanken aan kleuren linken. Zo is de 'A' voor veel mensen rood en is de 'I' altijd een lichte kleur, zoals lichtgroen of lichtgeel.

Iedereen ingeënt op de crèche?
Ouders zijn geschrokken nu blijkt dat drie kinderen op een Haags kinderdagverblijf mazelen hebben. Belangenorganisatie BOinK krijgt veel vragen van ouders die willen weten hoeveel kinderen op hun crèche ingeënt zijn. Dat is nu nog lang niet altijd in te zien.

Undercover voor het goede doel
Hulporganisaties en bekende ambassadeurs gaan steeds verder om aandacht voor hun zaak te vragen. Journalist Roelof Hemmen reisde met Terre des Hommes af naar de Filipijnen en ging daar undercover om aan te tonen hoe makkelijk het is om minderjarige meisjes daar te misbruiken. Dat zorgt voor ophef.

Huis vol schadelijke schimmels
Bijna een op de vijf Nederlanders leeft in een huis met schimmel. Dat berekende het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat is niet zonder gevaar. Een vochtig huis kan leiden tot hoesten, benauwdheid en astma.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 69 werd uitgezonden op vrijdag 5 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie