Uitzending
Editie NL - Aflevering 54

Aflevering 54

Editie NL

15-3-2019

| 190 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Live meekijken bij aanslag. -Refurbished iPhone nu betrouwbaar? -Wie wil nog leraar worden? -Kind is klimaat-killer. -Het weer: Lente komt eraan.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Kind is klimaat-killer
"Kinderen krijgen is slecht voor het milieu." Dat zegt Goedele Liekens in een Belgische talkshow. De seksuologe vindt dat mensen bewust na moeten denken over of en hoeveel kinderen ze willen. Maar ligt de redding van het klimaat nou echt bij het gebruiken van meer anticonceptie?

Wie wil nog leraar worden?
40.000 stakende juffen en meesters op het Malieveld in Den Haag vandaag. Ze vinden hun salaris te laag en de werkdruk te hoog. Daarom stonden ze vandaag alweer niet voor de klas. Toch zijn niet alle leraren het met al die stakingen eens. Die stakingen zouden personeelstekorten juist kunnen verergeren.

Refurbished iPhone nu betrouwbaar?
Een refurbished telefoon lijkt de uitkomst te zijn als je een beetje milieubewust wil leven en op je uitgaven let. Maar sinds een vernietigend onderzoek naar de kwaliteit van die tweedehands telefoons, door de Consumentenbond vorig jaar, liep de verkoop enorm terug. Om de strijd met het slechte imago aan te gaan wordt er nu een keurmerk gelanceerd

Live meekijken bij aanslag
Gruwelijke beelden van de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland. De terrorist streamde het bloedbad zeventien minuten lang op Facebook. De beelden zijn direct offline gehaald. Volgens terrorisme-experts willen daders met zo'n schokkende video de hele wereld hun daad laten zien.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 54 werd uitgezonden op vrijdag 15 maart door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie