Uitzending
Editie NL - Aflevering 203

Aflevering 203

Editie NL

10-10-2018

| 148 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Toeristenexplosie verwacht. -Wie geeft voor Sulawesi? -Koning moet vaker met de trein. -Wereldberoemd in China.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Wereldberoemd in China
Het ene moment sta je te repeteren in Boxtel en het volgende sta je voor duizenden enthousiaste fans in Beijing. Het overkwam de Brabantse folkband 'Acting the Maggot' die op uitnodiging van de Chinese overheid mocht optreden in de Chinese hoofdstad.

Play: krom speelgoed
Een kromme komkommer, een ronde wortel. Voedsel wordt nog steeds vaak weggegooid omdat het niet helemaal perfect eruit ziet. De mensen achter Kromkommer laten kinderen spelen met niet perfecte groenten in de hoop dat zij die groenten later wel kopen.

Koning moet vaker met trein
De koning is vandaag op werkbezoek in Duitsland. En hoewel het eigenlijk net over de grens is, ging hij samen met Maxima met het vliegtuig. Maar als het aan D66 en GroenLinks ligt, dan mag de Koning best wat vaker met de trein gaan.

Wie geeft voor Sulawesi?
Tientallen bekende Nederlanders hebben vandaag plaatsgenomen in een belpanel om geld in te zamelen voor Giro555 voor Sulawesi. De teller stond bij het begin van de actie op 6 miljoen. Mensen kunnen bellen, smsen of gewoon geld overmaken. En het is te hopen dat ze dat ook gaan doen, want Nederlanders lijken steeds minder te geven aan dit soort acties.

Toeristenexplosie verwacht
Nederland moet zich op maken voor een explosie aan toeristen. Vooral Amsterdam maakt zich zorgen over het aantal bezoekers. Om het toerisme te spreiden worden onder andere influencers ingezet om andere bestemmingen populairder te maken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 203 werd uitgezonden op woensdag 10 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie