Uitzending
Editie NL - Aflevering 190

Aflevering 190

Editie NL

21-9-2018

| 380 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Geen overgang meer bij 't spoor. -In de schulden door creditboy. -Trump regeert in Nederlandse bios. -Blij door Japanse basics?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: iPhone XS of iPhone 6?
Het is een dag waar veel iPhone-fans naar uitkeken: de nieuwe iPhone XS is vandaag voor het eerst te koop in de winkel. In de VS is het een traditie van presentator Jimmy Kimmel om op die dag de straat op te gaan met een oude iPhone om te vragen wat mensen van die nieuwe iPhone vinden. Steef probeerde hier hetzelfde op straat.

Blij door Japanse basics?
Elke grote winkelstraat in Nederland heeft zo'n beetje hetzelfde rijtje winkels tegenwoordig: C&A, Mango, Zara, H&M, en vanaf volgende week komt daar nog een merk bij: het Japanse Uniqlo. Hun eerste winkel opent in Amsterdam. De vraag is nu: is Nederland er ook klaar voor?

Trump regeert in Nederlandse bios
De film Fahrenheit 11/9 van Michael Moore was amper te zien in Amerika, maar draait morgen ook al in de Nederlandse bioscopen. 11/9 staat voor de datum waarop de verkiezingen waren die president Trump won. In de VS zal de film waarschijnlijk voor ophef zorgen, en dat hopen de Nederlanders die hem naar ons land hebben gehaald, hier ook.

In de schulden door creditboy
Jongeren die door criminelen worden gedwongen worden om meerdere telefoonabonnementen af te sluiten en vervolgens met torenhoge schulden zitten: zij zijn slachtoffer geworden van zogenoemde creditboys. Ze dwingen slachtoffers soms meer dan 10 abonnementen per dag afsluiten. Het gebeurt zo vaak, dat een moeder van een van de slachtoffers vandaag een meldpunt heeft geopend.

Geen overgang meer bij 't spoor
Door het tragische ongeluk in Oss, wordt er weer flink gediscussieerd over de veiligheid van spoorwegovergangen. Gister botste op zo'n overgang een trein op een elektrische bakfiets. Vier kinderen kwamen om. Spoorbeheerder ProRail wil dat over 30 jaar alle spoorwegovergangen weg zijn, maar de vraag is of dat niet sneller moet en kan.

In deze uitzending van Editie NL was Jimmy Kimmel te gast. De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 190 werd uitgezonden op vrijdag 21 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!