Uitzending
Editie NL - Aflevering 166

Aflevering 166

Editie NL

20-8-2018

| 286 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Schuldgevoel na kanker. -Hoe overleef je de brugklas? -Brug nieuwe hotspot Achterhoek. -Weg met die #$%-wespen!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Ongelooflijke make-up creaties
De Chinese visagiste He Yuhong verandert zichzelf in beroemdheden als Mona Lisa, Christiano Ronaldo en het Meisje met de parel. Voor elke creatie zit ze zo'n zes uur in de make-up en het eindresultaat is dan ook prachtig!

Weg met die #@%-wespen!
Je kunt op dit moment in de buitenlucht geen colaatje drinken, of er zit een wesp in. Door het aanhoudende droge en warme weer zijn er heel veel wespen. En die komen op elk zoetig luchtje dat ze ruiken af. Cafés en restaurants worden er gek van, net als de mensen die op hun terras zitten. Maar er is hoop: je kunt de wespenterreur wel degelijk zelf aanpakken!

Brug nieuwe hotspot Achterhoek
De Achterhoek wil meer toeristen trekken, en daar hebben ze een bijzonder idee voor bedacht: overdekte bruggen over de rivier de Berkel. De Stiching Overdekte Bruggen heeft twee architecten, vier kunstenaars en een lichtontwerper de opdracht gegeven om van vier bruggen in Borculo, Lochem en Zutphen ware kunstwerken te maken. De brug-kunstwerken moeten DE nieuwe hotspots van de Achterhoek worden.

Hoe overleef je de brugklas?
Moet je als brugklasser je rugzak nou laag op je rug dragen of juist hoog? Neem je je lunch mee in een trommeltje, of in een plastic zakje? En wat is de coolste manier om je boeken te kaften? Allemaal relevante vragen voor iedereen die begint aan de middelbare school. Vooral op de eerste dag wil je niets verkeerd doen. Na deze reportage ben je er als aanstaande brugpieper helemaal klaar voor.

Schuldgevoel na kanker
De zwemtocht van Maarten van der Weijden is de afgelopen dagen door veel mensen gevolgd. Jammer genoeg redde hij het niet om alle Friese plaatsen van de Elfstedentocht zwemmend aan te doen. Van der Weijden werd misselijk en viel zelfs in het water in slaap. Hij begon aan zijn tocht omdat hij zich nog steeds schuldig voelt dat hij kanker heeft overleefd. Hij noemt het zelf 'overlevingsschuld' en dat dwingt hem om abnormale dingen te doen voor het goede doel. Meer mensen die kanker overleven voelen zo'n soort dwang.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 166 werd uitgezonden op maandag 20 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie