Uitzending
Editie NL - Aflevering 158

Aflevering 158

Editie NL

8-8-2018

| 293 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Doe-het-zelfzorg. -Burgemeester rijdt door rood. -Nooit meer in de pretparkrij. -Pizzabakkers raken op.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Piggy Palace
Nina was vandaag bij Piggy Palace, waar ze de hele dag varkentjes heeft geknuffeld. Wie wil dat nou niet?

Pizzabakkers raken op
Pizza-liefhebbers opgelet: er dreigt zich een ramp te voltrekken in de Italiaanse horeca van ons land. De pizzabakkers zijn namelijk op. En daar hebben we er nogal wat van nodig. Er zijn ongeveer 4000 Italiaanse restaurants in Nederland. En daarvan zijn er ruim 1400 pizzeria's. Om het tekort op te vangen zijn ze in Utrecht begonnen met een opleiding tot zogenoemde 'pizzaiolo'. Hoe moeilijk het is om een goeie pizza maken, daar kwam Annemarie vandaag achter.

Nooit meer in de pretparkrij
Augustus is een topmaand voor pretparken. Maar voor bezoekers is dat juist niet altijd een pretje: je kunt uren in de rij staan voor attracties. En daarom is de Efteling begonnen met een proef met een virtuele wachtrij, bij de Python. En als je dus niet meer in een fysieke rij hoeft te staan, kun je ondertussen andere dingen doen, totdat je een seintje krijgt dat je de python in kan. Meer parken experimenteren hiermee, en dat kan betekenen dat de rij in het pretpark binnenkort verleden tijd is.

Burgemeester rijdt door rood
Een AD-journalist zag de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, door rood fietsen en zette dat op Twitter. Op zich niet zo schokkend, maar ja, een burgemeester ligt natuurlijk altijd onder een vergrootglas. Door rood rijden mag simpelweg niet.

Doe-het-zelf-zorg
Adriaan Theeuwes was zo ontevreden over de zorg die zijn zoon hier in Nederland kreeg, dat ie nu zijn eigen kliniek begint. De zoon van Adriaan overleefde ternauwernood een scooterongeluk. Hij hield daar hersenletsel aan over, maar in Nederland konden ze niet veel voor hem doen. Maar met een intensieve therapie in de Verenigde Staten wist zijn zoon wel te herstellen. En nu heeft hij dus diezelfde zorg naar Nederland gehaald.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 158 werd uitgezonden op woensdag 8 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie