Uitzending
Editie NL - Aflevering 141

Aflevering 141

Editie NL

17-7-2017

| 183 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Wereld Emoji Dag
Vandaag, 17 juli, is het Wereld Emoji Dag. Inmiddels kunnen we geen bericht meer versturen zonder de grote hoeveelheid aan smileys, aapjes en aubergines. Maar gebruiken we al die emoji wel op de juiste manier?

Zombiefilm springlevend
George Romero, de vader van de zombiefilms, is gisteren overleden. Vijftig jaar geleden zette hij het genre met de film Night of the Living Dead op de kaart. Maar ook nu nog zijn zombiefilms geliefd, ze wordt zelfs weer populairder.

Rijden zonder invloed
Iedereen die zijn of haar rijbewijs haalt, moet weten hoe het is om dronken achter het stuur te zitten. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland. Op verschillende evenement, zoals de Vierdaagse in Nijmegen, kun je in een simulator ervaren hoe het is om beschonken achter het stuur te zitten.

Muggen bestrijden met muggen
Alphabet, het moederbedrijf van Google, laat deze week 20 miljoen muggen los in de Amerikaanse stad Fresno. Dat doen ze niet om de bevolking te pesten. Het is een experiment: de muggen dragen namelijk een virus bij zich dat ziektes als het zika-virus moet uitschakelen.

EK vrouwen scoort
Maar liefst 2,1 miljoen Nederlanders keken gisteren de eerste wedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal, waarin Nederland met 1-0 van Noorwegen won. De hashtag #oranjeleeuwinnen was vandaag de hele dag trending op Twitter en het damesvoetbal lijkt populairder dan ooit

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 141 werd uitgezonden op maandag 17 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie