Uitzending
Editie NL - Aflevering 100

Aflevering 100

Editie NL

19-5-2017

| 168 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Eigen eindexamentekst
Stel je voor: je bent bezig met het eindexamen, kom je opeens je eigen geschreven tekst tegen. Het overkwam de 18-jarige Floris de Boer die de tekst die hij voor het onderzoeksbureau van zijn tante had geschreven tijdens Maatschappijwetenschap tegenkwam.

Geluk zit in een opgeruimd hoekje
Van je spullen weggooien of weggeven zou je gelukkiger worden. Een goede manier om dat te doen is via het Minimalisme-spel: je gooit elke dag iets weg, en iedere dag één item meer.

Rekenen, taal en robotles
De leerlingen van groep 8 van honderden Friese basisscholen krijgen een eigen robot in de klas. De robot zou de kinderen enthousiast moeten maken voor programmeren en het tekort aan IT-ers aanpakken.

Learn Dutch with Donald Duck
De 12-jarige Mrwan heeft de hoogste score bij de Cito-toets behaald. Dat is al knap op zich, maar zeker als je weet dat hij pas 3,5 jaar in Nederland woont. Hij zegt zelf dat de Donald Duck veel heeft geholpen met het leren van de taal.

Insta-schadelijk
Van de vijf meest gebruikte socialmediakanalen heeft Instagram het slechtste effect op de gezondheid van jongeren. Dat blijkt uit Brits onderzoek. Tieners hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn en worden er nerveus en depressief van. Onderzoekers willen nu dat er speciale waarschuwingen komen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 100 werd uitgezonden op vrijdag 19 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie