Uitzending
DWDD - 8-9-2016

8-9-2016

DWDD

986 x bekeken | 0 reacties
5
Peter Buwalda
Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio.

Rob Wijnberg
Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn.

Peter R de Vries
Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen.

De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra.

Muziek: Daniil Trifonov
De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio!

Hugo Borst
Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Hugo Borst, Peter Buwalda, Peter R. de Vries en Rob Wijnberg te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 8 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie