Uitzending
DWDD - 5-4-2016

5-4-2016

DWDD

1193 x bekeken | 0 reacties
6
Jelle Brandt Corstius
Ja of Nee, morgen wordt er gekozen. Sluit de EU een associatieverdrag met Oekraïne of steekt het Nederlandse Volk daar een stokje voor? Maar waar kunnen we nu eigenlijk Nee tegen zeggen? En kan het verdrag überhaupt tegengehouden worden? Jelle Brandt Corstius legt uit.

Jef Rademakers
Vrijdag 8 april is het tien jaar geleden dat Gerard Reve overleed. De schrijver is nog lang niet vergeten: rondom de herdenking van Gerard Reves sterfdag worden verschillende literaire activiteiten georganiseerd. Voormalig televisiemaker Jef Rademakers kende Reve privé en maakte met hem een aantal documentaires en televisieprogramma’s, zoals een aflevering van ‘Klasgenoten’. Aan tafel: Jef Rademakers.

Lotty Huffener-Veffer en Typhoon
Vandaag verschenen: Het Vrijheidsboek. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelde veertien inspirerende Nederlanders de vraag ‘Wat is vrijheid?’. Onder de antwoordgevers onder meer publicist Thierry Baudet, schrijfster Marion Bloem, historicus Chris van der Heijden, oud-minister Jan Pronk en politica Samira Bouchibti. En Auschwitz-overlevende Lotty Huffener-Veffer en Typhoon. Laatstgenoemden zitten vanavond aan tafel en vertellen wat vrijheid voor hen betekent.

Muziekminuut: Rita Zipora
De Amsterdamse Rita Zipora (1987) maakt prachtige liedjes en zingt met een zachte, maar beladen stem waar je wel uren naar kunt blijven luisteren. Ze combineert soepele electropop met Nederlandse teksten. Denk een beetje Lorde, een vleugje Portishead en een snufje Massive Attack in het Nederlands. Nu is daar het tweede album ‘Stroom’, dat nog iets elektronischer en een tikkeltje donkerder klinkt dan haar debuutalbum 'Als ik kijk'.

Paul de Leeuw
Paul de Leeuw is de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Jelle Brandt Corstius, Jef Rademakers en Paul de Leeuw te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 5 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie