Uitzending
DWDD - 4-9-2015

4-9-2015

DWDD

1309 x bekeken | 0 reacties
7
Twan Huys over Donald Trump
Het kan u niet ontgaan zijn, Donald Trump wil de volgende president van de V.S. worden. Hij domineert de Republikeinse campagne, niet alleen door zijn enorme hoeveelheid campagnegeld, maar ook door zijn uitlatingen en opvattingen die op zijn minst ongelukkig genoemd kunnen worden. Vrouwonvriendelijk, patserig, grof, zo gaat de man met het immer geföhnde kapsel tekeer. En niet zonder succes, geen van de andere Republikeinse presidentskandidaten heeft zoveel naamsbekendheid als hij. Zal Hillary Clinton wel tegen hem opgewassen zijn? Twan Huys geeft een klein college ‘Trumpology’.

Jelle Brandt Corstius: 'Grensland'
Rusland, een raar land, ooit machtig, maar nu totaal in verval en verslaafd aan wodka. Jelle Brandt Corstius probeert dat Westerse beeld bij te stellen. Eerst als correspondent, later als programmamaker in ’Van Moskou tot Magadan' en ‘Van Moskou tot Moermansk’. Het land is zo groot, kent vele nuances en evenzoveel verschillende bevolkingsgroepen.

In zijn nieuwe programma ‘Grensland’ staat Rusland wederom centraal. Hij onderzoekt de actuele situatie in het grensland tussen Europa en Rusland. In een reis van de Oostzee naar de Zwarte Zee, en oostwaarts naar de steppen van Kazachstan, gaat Jelle in gesprek met de inwoners over wat zij zien als hun waar- of werkelijkheid.

'Heel Holland Bakt' gaat weer van start
Het werd een onverwacht grote hit, toen het eerste seizoen van 'Heel Holland Bakt' voor het eerst in 2013 begon. In het tweede seizoen was het kijkcijfer steeds boven de anderhalf miljoen!

Aankomende zondag, 21:00 op NPO 1, is het weer zo ver: dan staan er tien koks in de keuken om de lekkerste gerechten klaar te maken. Dit seizoen gaan Joris, Farida, Aat, Maartje, Martine, Fina, Sarena, Filiz, Michiel en Jaap de strijd met elkaar aan om de ‘beste thuisbakker van Nederland’ te worden.

Nieuw album van Fresku: 'Nooit meer terug'
Fresku timmert al jaren aan de weg, niet alleen als rapper, maar ook als recalcitrante luis in de pels. Samen met producer en filmer Teemong maakt hij niet alleen muziek, maar ook stekelige filmpjes. Zijn laatste controverse: de videoclip ‘Zo doe je dat’, waarin hij zich langzaam wit schminckt. Hierin haalde hij uit naar 3FM. Hij vindt dat er op de zender te weinig gekleurde muzikanten aan bod komen en dat de zender zich te veel richt op blanke muzikanten.

In deze uitzending van DWDD waren Donald trump, Jelle Brandt Corstius en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 4 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie