Uitzending
DWDD - 4-11-2008

4-11-2008

DWDD

1972 x bekeken | 0 reacties
6
In een speciale verkiezingsuitzending ontvangt Matthijs van Nieuwkerk als gasten Felix Rottenberg, Ria Lubbers en Prem Radhakishun. Zijn tafelheer is Jan Mulder.

Jan Mulder
Columnist Jan Mulder is vanavond de tafelheer. In september vulde hij voor volkskrant.tv het Kieskompas USA in. Conclusie: hij staat het dichtst bij Obama.

Felix Rottenberg
Heel de wereld wacht in spanning de verkiezingen in Amerika af. Voor DWDD volgt onze Amerika-deskundige Felix Rottenberg de verkiezingen en vanavond geeft hij zijn laatste voorspelling: wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten?

Ria Lubbers
Hoe voelt het om een first lady te zijn? Volgens velen is Ria Lubbers de enige echte first lady die Nederland ooit gekend heeft. Van 1982 tot 1994 was haar man Ruud Lubbers de minister-president. Zelf verscheen ze ook regelmatig in het openbaar, iets wat niet gebruikelijk is voor een Nederlandse premiervrouw. Daarnaast had ze goed contact met Amerikaanse presidentsvrouwen, zoals Barbara Bush.

Prem Radhakishun
Televisiemaker Prem Radhakishun geeft in zijn programma Premtime een beeld van de Nederlandse multiculturele samenleving . Hij schuift vanavond aan om over de ontwikkeling van de zwarte politicus te praten. Obama staat redelijk ruim voor in de peilingen, maar moet wellicht vrezen voor het 'Bradley'-effect: in 1982 stond de donkere gouverneurskandidaat Tom Bradley ruim voor in de peilingen, maar verloor desondanks.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Felix Rottenberg en Prem Radhakishun te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie