Uitzending
DWDD - 4-4-2013

4-4-2013

DWDD

2046 x bekeken | 0 reacties
5
In deze special over het Rijksmuseum: Fidan Ekiz, Robert Kranenborg, Jan Mulder, Peter Vandermeersch, Felix Rottenberg, Cecile Narinx, Johan Fretz, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Hans Aarsman, Sylvana Simons, Remy van Kesteren, Iris Hond, Eric Vloeimans, tafelheer Marc Marie Huijbregts.

Speciale uitzending over het Rijksmuseum
Vanavond vieren we in DWDD de aanstaande heropening van het Rijksmuseum op 13 april!

Voor deze bijzondere uitzending kreeg DWDD toestemming om met een groot aantal vaste gasten nu al rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Zo schrijft Nico Dijkshoorn gedichten bij zijn lievelingswerken uit de collectie van het museum, neemt Joost Zwagerman ons mee op een toer langs de monumentale topstukken in de eregalerij en bespreekt topkok Robert Kranenborg zijn favoriete stillevens met eten. Jan Mulder neemt de buitenkant van het prachtig gerestaureerde museumgebouw voor zijn rekening. Ook Adriaan van Dis, Sylvana Simons, Marc-Marie Huijbregts, Fidan Ekiz, Felix Rottenberg, Hans Aarsman, Peter Vandermeersch, Cecile Narinx en Johan Fretz vertellen aan tafel over hun bezoek en laten hun favoriete kunstwerken zien.

Als ouverture op de officiële opening van het Rijksmuseum laat DWDD ook een aantal exclusieve ‘wandelingen’ door de verschillende zalen zien begeleidt door live muziek in de studio. Pianiste Iris Hond, trompettist Eric Vloeimans en harpist Remy van Kesteren, samen met zeven strijkers van het Nederlands Symfonieorkest, nemen elk een wandeling voor hun rekening.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 4 april door de VARA. Te gast waren Joost Zwagerman, Marc-Marie Huijbregts, Fidan Ekiz, Adriaan van Dis, Robert Kranenborg, Jan Mulder, Nico Dijkshoorn, Cécile Narinx, Eric Vloeimans, Felix Rottenberg, Hans Aarsman, Remy van Kesteren en Sylvana Simons. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie