Uitzending
DWDD - 10-12-2015

10-12-2015

DWDD

1767 x bekeken | 0 reacties
7
Ivo van Hove
Het is een droom die werkelijkheid is geworden: Ivo van Hoven groeide op met de muziek van David Bowie en nu regisseert hij een muziektheatervoorstelling gebaseerd op zijn muziek. De theatervoorstelling ‘Lazarus’ is afgelopen maandag in New York in première gegaan. Het stuk bevat oude en nieuwe nummers en is geïnspireerd op het boek ‘The Man Who Fell to Earth’, dat in 1976 verfilmd werd. Ivo van Hove is vandaag weer geland in Nederland, vanavond zit hij bij DWDD aan tafel en vertelt hij meer over ‘Lazarus’, Bowie en New York.

Adriaan van Dis en Olga Zuiderhoek
Schrijver Adriaan van Dis gaat samen met actrice Olga Zuiderhoek het theater in. Ze staan samen op het toneel in ‘Ik kom terug’. Deze tragikomedie over een verstikkende band tussen een moeder en een zoon en het belang van verhalen, is de toneelversie van de gelijknamige roman van Adriaan van Dis. De voorstelling wordt geregisseerd door Michiel van Erp. Vanavond aan tafel: Adriaan van Dis en Olga Zuiderhoek.

Twan Huys
Twan Huys heeft nieuws dat hij vanavond aan tafel bij DWDD bekend gaat maken.

Muziekminuut: Zitakula
‘Zitakula’: een naam afkomstig van Psittacula krameri, oftewel de halsbandparkiet. Het is een groene papegaai die ook voorkomt in Amsterdam. Maar het is tegelijkertijd ook de naam van de swingende afrofunk-band Zitakula, bestaande uit negen getalenteerde muzikanten. Het is ‘een exoot die goed gedijt in het Nederlandse klimaat’, zoals ze het zelf omschrijven. Ze mixen hypnotiserende grooves met keiharde James Brown-funk. Ze toerden al door Nederland en Duitsland. De band stond in de finale van de Amsterdamse Popprijs en in 2016 brengt Zitakula het debuut-album uit! Maar eerst treden ze vanavond nog op bij DWDD en in januari 2016 op Eurosonic Noorderslag!

Sylvana Simons
Vanavond is Sylvana de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Olga Zuiderhoek, Ivo van Hove, Adriaan van Dis, Sylvana Simons en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 10 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie