Een 'maatje' tegen schulden
12-2-2011
| 1751 x bekeken | 0 reacties
Kenny zat diep in de schulden en moest leven van 8 euro per week. Een 'schuldhulpmaatje' bood uitkomst. Hoe kun je blijven werken aan je huwelijk? Een cursus kan helpen! En opmerkelijk veel bekeringen onder Iraniërs. We gingen op bezoek bij de Iraanse evangelist Masoud.
Werken aan je huwelijk met de Marriage Course
Van 7 tot 14 februari loopt de Marriage Week: een week waarin internationaal en sinds kort ook nationaal speciaal aandacht besteed wordt aan duurzame liefdesrelaties. Want een goed huwelijk vraagt om onderhoud, aldus Richard Kane, de bedenker van de Marriage Week. Daarom laat de Marriage Course deze week van zich horen met een jaarlijks terugkerend event: de Valentijn Special. Herman Haan bezocht een bijzondere cursusavond in Rotterdam en vroeg deelnemers naar hun ervaringen.
Schuldhulpmaatje
Je zal maar diep in de schulden zitten. Wie kan je daarbij helpen? Kerken en christelijke organisaties in Nederland vinden dat zij daar zeker een rol in hebben. Zaterdag 12 februari vindt er een symposium plaats met als titel: Schuldhulp, samen lukt't! Het nieuwe project 'SchuldHulpMaatje' moet vrijwilligers toerusten om mensen met financiële problemen te ondersteunen. Carla van der Vlist, voorzitter van dit project, vertelt erover in de studio. Anne-Mar bezocht Kenny, die moest leven van 8 euro per week.
Iraniërs in Nederland worden massaal christen
In Iran komen enorm veel mensen tot geloof. Bijbels zijn er haast niet aan te slepen. Ook in Nederland is er iets bijzonders aan de hand met Iraniërs. Onder de asielzoekers vinden heel veel bekeringen plaats. Als de schattingen kloppen, zijn er inmiddels meer christenen dan moslims onder hen. Masoud, leider van de Koreskerk in Apeldoorn, wordt vanuit Iran bedreigd omdat hij christen is geworden. Dit weerhoudt hem er niet van om regelmatig bekeerde Iraniers te dopen.
Deze uitzending van het programma Door de Wereld met de titel Een 'maatje' tegen schulden is uitgezonden op zaterdag 12 februari door de EO. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Mirjam Bouwman.