Uitzending
Dokument Junior - Jill - De operatie

Jill - De operatie

Dokument Junior

20-10-2008

| 1057 x bekeken | 0 reacties
6
De komende drie afleveringen van Dokument Junior gaan over Jill (10 jaar). Ze heeft een bijzondere positie in een gezin met een vader die een hersentumor heeft en oudere broer die met een hersenbeschadiging geboren is. De serie wil het lot laten zien van kinderen in de knel, vanuit het perspectief van het kind zelf. De drie delen laten zien hoe kwetsbaar een kind is dat onder zware psychische druk haar basisschool afrondt en haar weg naar de middelbare school moet vinden.

Mijn vader en moeders
Luca heeft twee vaders en twee moeders. ‘Mijn moeders zijn lesbi en mijn vaders homo, zo zit mijn gezin in elkaar’, legt ze uit. In Mijn Vaders en Moeders volgt regisseur Chris Westendorp het meisje Luca. Het idee voor deze korte film kwam van Luca zelf. Ze is een levenslustig meisje van tien jaar en voor Luca is haar gezinssituatie de normaalste zaak van de wereld. Ze is niet anders gewend. Maar helemaal tevreden is Luca ook niet. Eigenlijk mist ze haar vader.

Deze uitzending van het programma Dokument Junior met de titel Jill - De operatie is uitgezonden op maandag 20 oktober door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie