Uitzending
Doe Een Wens - Aflevering 1

Aflevering 1

Doe Een Wens

3-5-2009

| 5790 x bekeken | 0 reacties
6
Wendy en Irene laten de wens van vier ernstig zieke kinderen in vervulling gaan. Iza (12), Dave (6), Lisa (14) en Emmy (12), die alle vier te maken hebben met heftige gezondheidsproblemen, verdienen het om eens flink in de watten te worden gelegd. Tevens krijgen deze kinderen van Wendy of Irene een camera waarmee zij een videodagboek bijhouden en hun leven in de periode van de wensvervulling kunnen vastleggen. Iza Iza heeft sinds haar geboorte een hartafwijking en heeft inmiddels al zeven operaties achter de rug. In haar vrije tijd verzorgt Iza graag de make-up van haar oma en is ze keepster in een dames hockeyteam. Wendy laat samen met de Doe Een Wens Stichting haar grootste wens in vervulling gaan. Thuis wordt Iza overvallen door Wendy waarna ze een workshop krijgt van een topvisagist. Vervolgens mag zij zich uitleven in een groot modehuis en wordt ze verrast door sportpresentator Humberto Tan, die op televisie over haar praat als hockeyster Iza. Tot slot wordt ze opgehaald door oud-hockey international Minke Booij die haar meeneemt naar het hockeyveld, waar ze mee mag spelen met het Nederlands team. Dave Dave heeft de ziekte van Duchenne, een erfelijke spierziekte die de spieren aantast en uiteindelijk helemaal verzwakt. Hij is pas zes jaar en wil maar één ding: op een monstertruck rijden. Irene stapt met Dave op de ICE trein richting Düsseldorf. Tijdens die reis mag Dave even als een echte machinist de trein besturen. Hij voelt zich dan al de koning te rijk, maar in Duitsland aangekomen gaan zijn ogen pas echt glunderen. Hij en Irene belanden op een monstertruck-evenement, waar Dave wordt uitgenodigd om in één van deze gigantische wagens te stappen voor een ritje om nooit meer te vergeten. Lisa Wendy ontmoet Lisa, een meisje van veertien jaar dat bezig is aan haar laatste kuur om de ziekte van Hodgkin te overleven. Lisa is een creatief meisje en wil heel graag Nederlands grootste komiek André van Duin ontmoeten. Samen met Wendy gaat Lisa op bezoek bij de dames van BLOND om haar eigen servies te maken. Uiteraard gaat daar haar échte wens in vervulling wanneer idool André van Duin binnenkomt. Emmy Emmy heeft als baby een levertransplantatie gehad. Vorig jaar is haar lever gaan ontsteken en moest zij een tweede transplantatie ondergaan. Haar toekomst zal altijd onzeker blijven. Samen met de Doe Een Wens Stichting gaat Irene er voor zorgen dat zij de dag van haar leven krijgt. Als echte Highschool Musical-fan mag zij achter de schermen meelopen met de Nederlandse versie van de musical. Na afloop mag Emmy samen met Tommy Christian, de hoofdrolspeler, in de foyer een duet zingen.

Deze uitzending van het programma Doe Een Wens met de titel Aflevering 1 is uitgezonden op zondag 3 mei door RTL4. Te gast waren André van Duin, Humberto Tan en Minke Booij. De presentatie was in handen van Irene Moors en Wendy van Dijk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee