Uitzending
Deel je Leven - 29-6-2015

29-6-2015

Deel je Leven

2833 x bekeken | 0 reacties
7
Voor Abigail (0) en moeder Annemieke is het zo ver. De dag van de transplantatie is aangebroken. Voor Samuel begint het spannende wachten, want twee mensen waar hij heel veel van houdt zullen vandaag geopereerd worden. In de komende 24 uur zal duidelijk worden of de lever goed genoeg is en gaat werken in het kleine lichaampje van Abigail.

Shirley (21) heeft nog maar een hartfunctie van 20 procent. Veel kan ze niet meer, want haar conditie is flink achteruit gegaan. Zo erg dat ze op de wachtlijst voor een nieuw hart is geplaatst. Het liefst zou ze net als haar leeftijdsgenoten studeren, werken en genieten van het leven, maar ze is eigenlijk altijd moe en moet heel veel rusten. Joris zoekt haar en haar ouders op om te horen hoe het is om te leven met de onzekerheid of er op tijd een donorhart beschikbaar zal zijn. Als Shirley deze niet krijgt zal zij niet ouder worden dan 25 jaar.

Henk (63) wil heel graag zijn nier anoniem doneren aan iemand die deze hard nodig heeft. Hij vindt dat er door een tekort aan donoren mensen onnodig sterven. Met de operatie in het vooruitzicht vindt zijn partner het toch wel spannend worden. Een operatie is, ook bij een gezonde man, immers nooit zonder risico’s.

De presentatie was in handen van Joris Linssen. Deze uitzending van het programma Deel je Leven werd uitgezonden op maandag 29 juni door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie