Uitzending
De Zomer Draait Door - 5-6-2009

5-6-2009

De Zomer Draait Door

2165 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast bij Froukje en Art op vrijdag 5 juni: minister Jacqueline Cramer over het groene filmfestival van Nederland, de bedenker van het festival Mette te Velde en vrouwenversierder Jitse Schuurmans. Gabbers Charly Lownoise, Mental Theo, Paul Elstak, Darkraver en Bob Fosko vergelijken de gabbercultuur van het eerste uur met de house-cultuur van nu. Muziek is er van Orange Grove.

Jacqueline Cramer
Minister Jacqueline Cramer van VROM opent vanavond het Groene Filmfestival in Het Ketelhuis in Amsterdam. De films gaan over het klimaat, milieu en duurzaamheid en met de opbrengst gaat Het Ketelhuis de bioscoop eco-vriendelijker maken.

Mette te Velde
Een bioscoopje pikken en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het milieu. Dat is het doel van het Groene Filmfestival dat het platform Strawberry Earth organiseert in Het Ketelhuis in Amsterdam. De 28-jarige Mette te Velde is n van organisatoren.

Jitse Schuurmans
Vrouwen versieren in naam van de wetenschap. Antropologiestudent Jitse Schuurmans dook voor drie maanden in de Amerikaanse subcultuur van vrouwenversierders, oftewel pick-up artists. Dit onder het mom 'participerende observatie'. Vanavond vertelt hij zijn bevindingen.

Orange Grove
De Orang Grove is een mix van rock, reggae en Caribische muziek en heeft een hoog feelgood gehalte. Bij het tot stand komen van het nieuwe album 'Fingerprint' hadden zowel de bandleden als fans een grote invloed. In het artwork zijn de vingerafdrukken van fans verwerkt.

Charlie Lownoise en Mental Theo
Zeg happy hardcore en het dj-duo Charlie Lownoise en Mental Theo komt gelijk naar boven. Halverwege de jaren 90 waren hun hits als 'Stars', 'Hardcore feelings' en 'I just can't get enough' niet uit de hitlijsten weg te krijgen. Vanavond praten ze over die tijd maar ook over hun nieuwe plannen samen.

Bob Fosko
Van de Raggende Mannen tot Hakkhbar en van kindertheater naar een krokettenlijn: Bob Fosko is van alle markten thuis. Hij zit aan tafel om te praten over zijn 'Gabbertje'.

The Darkraver
De mede-bedenker van het woord Hakkh! mag natuurlijk bij een gesprek over gabber niet ontbreken. DJ The Darkraver (bekend van "Kom-tie Dan H!") zit vanavond ook aan tafel.

Paul Elstak
In de gabbertijd liep je met een bomberjack met een teddybeer erop: want dat was het kledingmerk Forze Design van Paul Elstak. De dj vertelt over zijn periode van 'Life is like a dance' en 'Rainbow in the sky'.

Deze uitzending van het programma De Zomer Draait Door is uitgezonden op vrijdag 5 juni door de VARA. Te gast waren Bob Fosko, Jacqueline Cramer, Theo Nabuurs, Paul Elstak en Ramon Roelofs.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie