Uitzending
De wandeling - Van Agt: ‘Die rothond van Juliana slobberde zo m’n thee op’

Van Agt: ‘Die rothond van Juliana slobberde zo m’n thee op’

De wandeling

27-4-2014

| 1142 x bekeken | 0 reacties
6
Op Koningsdag een herhaling van de bijzondere wandeling met Dries van Agt. In aanloop naar de troonswisseling vorig jaar wandelde Sander de Kramer met de oud-premier. Sander blikt met hem terug op zijn carričre, de inhuldiging van koningin Beatrix en zijn bijzondere ontmoetingen met het koningshuis. Ook blikt Van Agt vooruit op het koningschap van Willem-Alexander. Zijn zijn woorden uitgekomen?

Steile verbazing

Glunderend vertelt de oud-premier hoe hij destijds werd gevraagd voor het kabinet Biesheuvel. “Tot mijn steile verbazing belde Biesheuvel mij en zei: ‘U moet Minister van Justitie worden en u moet snel beslissen want ik moet het vanavond al weten’. Mijn vrouw zei toen: ‘Dit kun jij niet, dat weet je zelf ook, maar ik zou het tóch doen.’ En zo is het begonnen.”

Hondenslijm

De oud-premier zit vol mooie, openhartige verhalen over zijn contact met het koningshuis. Zo vertelt hij glimlachend over een bijzondere ontmoeting met koningin Juliana. “Zij schonk zelf een kopje thee voor me in. Juliana keerde zich om, om de theepot terug te zetten op het dressoir. Ondertussen, die rothond, slobbert zo m’n thee leeg, voor m’n neus! Juliana draait zich om en zegt, ‘oh, u heeft dorst, wilt u nog een kopje thee, meneer van Agt?’ Graag majesteit, zei ik, en braaf heb ik het tweede kopje helemaal leeg gedronken, inclusief een portie hondenslijm”.

In deze uitzending van De wandeling was Dries van Agt te gast. De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Van Agt: ‘Die rothond van Juliana slobberde zo m’n thee op’ werd uitgezonden op zondag 27 april door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie