Uitzending
De wandeling - Martin Verkerk over de donkere kant van topsport

Martin Verkerk over de donkere kant van topsport

De wandeling

24-5-2014

| 1462 x bekeken | 0 reacties
4
Martin Verkerk behaalde in 2003 als volkomen nieuwkomer de finale van het grandslamtennistoernooi Roland Garros. Als een komeet schoot hij dat jaar omhoog om daarna weer even snel te verdwijnen. Toch staat zijn beeld nog altijd op het netvlies geschreven van miljoenen Nederlanders; zijn blonde haar, het oranje polsbandje, zijn vuist na elk gewonnen punt en het ongeloof in zijn ogen als hij weer een tegenstander had uitgeschakeld.

Tegenslag

Na zijn triomftocht op Roland Garros lukt het Martin niet geconcentreerd te blijven. Hij wordt overvallen door zijn nieuw verworven roem en critici veroordelen zijn ietwat ongewone levensstijl. Hij krijgt last van een hardnekkige schouderblessure, de ziekte van Pfeiffer en depressies. Ondanks zijn inzet en pogingen blijft een échte comeback uit. Martin ondervindt aan den lijve de donkere kant van topsport. Wat als je dolgraag wil maar je lijf en hoofd niet meegaan?

Sander wandelt met Martin Verkerk in Noordwijkerhout en praat over zijn boek "Extreem; het ware tennisleven van Martin Verkerk" geschreven door Martin Vriesema.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Martin Verkerk over de donkere kant van topsport werd uitgezonden op zaterdag 24 mei door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie