Uitzending
De wandeling - Cabaretier breekt door in de VS

Cabaretier breekt door in de VS

De wandeling

13-12-2014

| 1142 x bekeken | 0 reacties
6
Veel Nederlandse cabaretiers dromen ervan, doorbreken als stand-up comedian in Amerika bij de wereldberoemde Comedy Store in LA. Dirkjan Samba Schutte (31) is het gelukt! Hij is de oudste zoon van een Nederlandse christelijke vader en Afrikaanse moslimmoeder. Zijn wieg stond in Mauretanië maar hij groeide op in Ethiopië. Op zijn 18de komt hij alleen naar Nederland en gaat theater studeren in Utrecht.

Niet tevreden
In 2006 wint hij het Leids Cabaret Festival en gaat werken aan een eerste eigen voorstelling. Voor zijn tweede show heeft hij al 80 shows in Nederland verkocht als hij zijn leven een nieuwe wending geeft. “Ik was nog niet tevreden en voelde me er nog niet klaar voor. Ik moest mijn eigen unieke talent ontdekken”.

Succes in VS
Samba besluit naar Amerika te gaan om daar als acteur en stand-up comedian beter te worden. Nu, na drieënhalf jaar, heeft hij een vaste plaats weten te veroveren bij de prestigieuze Comedy Store waar al zijn grote helden en comedy talenten als Robin Willliams, Eddie Murphy en Richard Pryor, ooit zijn begonnen. Eind 2014 komt hij naar Nederland voor zijn nieuwe show ‘Je maintiendrai ’.

Arie Boomsma wandelt met Samba in de bossen van Ulvenhout waar hij in zijn jeugd altijd met zijn familie op vakantie ging.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer en Arie Boomsma. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Cabaretier breekt door in de VS werd uitgezonden op zaterdag 13 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!