Uitzending
De verandering - 22-4-2008

22-4-2008

De verandering

940 x bekeken | 0 reacties
5
Andries Knevel bezoekt gasten die ongeveer tien jaar geleden hun indrukkwekkende geloofsverhaal in De Verandering deden. Hij gaat dieper in op de invloed van het geloof op hun leven en bespreekt met hen hoe het leven geloof kan veranderen. Is de glans van hun bekering gebleven? En, zijn opvattingen dezelfde gebleven, ook als het leven weerbarstig bleek? 'Ik was altijd op zoek naar God en de zin van het leven. Het lukte me niet. Hij moest mij dan maar vinden!' Van de weeromstuit gaf Jan den Ouden zijn leven aan satan. 'In plaats van vrede en geluk vinden, werd ik steeds angstiger en bozer. Ik ging bewust mensen kwetsen. Dit dreef mij tot wanhoop en speelde met de gedachten om er een eind aan te maken. Tijdens een vakantie kwam de omslag. Ik gaf mijn leven aan God. Het begin van mijn zoektocht.' Ziekte, onrecht en vooral het veel te jong sterven van zijn zus zorgen ervoor dat Jan den Ouden nog niet klaar is met zoeken. Openhartig vertelt hij, aan Andries Knevel, over zijn geloof en zijn worsteling.

Deze uitzending van het programma De verandering is uitgezonden op dinsdag 22 april door de EO. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Mirjam Bouwman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee