Uitzending
De Toekomst - Business babes

Business babes

De Toekomst

20-3-2006

| 905 x bekeken | 0 reacties
6
Op de arbeidsmarkt van de toekomst zal er steeds meer vraag zijn naar flexibele, hoogopgeleide en internationaal ingestelde vrouwen. Meisjes houden zich daarom op steeds jongere leeftijd bezig met carrièreplanning. Wie over vijftien jaar een topbaan wil hebben bereidt zich nu al voor, door op school, op het hockeyveld én in de debatclub uit te blinken. In deze aflevering: de volgeplande agenda's van de business babes. Mirthe en Rosa volgen tweetalig onderwijs en spreken vloeiend Engels. Mirthe wil later in Oxford studeren en kinderarts worden en weet dat ze op school gemiddeld een acht moet halen om dat te bereiken. 's Avonds speelt ze een competentiespel met haar moeder om haar sterke en zwakke punten te leren kennen. Rosa wil later veel geld verdienen en speelt hockey op hoog niveau. Voor een schoolproject begeleidt ze een doof meisje in een hockeyteam. Querine is erg op Azië georiënteerd, omdat ze gelooft dat China in de toekomst een steeds grotere rol gaat spelen. Daarom heeft ze ervoor gezorgd dat op haar lyceum nu ook Chinese les wordt gegeven. Deze viertienjarige meisjes willen nu al op de middelbare school en op andere terreinen excelleren. Ze hebben een rijk sociaal leven, ze zetten maatschappelijk relevante projecten op en ze bouwen aan hun netwerk. Ze kennen de hoge eisen die het bedrijfsleven stelt. IT-bedrijf IBM ziet de potentie van deze meisjes en biedt ze mentorbegeleiding om ze voor te bereiden op hun toekomstige topbaan. Meer dan ooit hebben meisjes in Nederland keuzevrijheid en kunnen ze hun eigen toekomst vormgeven. Maar omdat er steeds vroeger gekozen moet worden, wordt ook het risico van een verkeerde keuze groter. Een verkeerde keuze kan immers een succesvolle loopbaan in de weg staan. In dit programma: de slimme meid die zich op haar toekomst voorbereidt. Herh. a.s. zaterdag op Nederland 1.

Deze uitzending van het programma De Toekomst met de titel Business babes is uitgezonden op maandag 20 maart door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee