Uitzending
De Reünie - Mavo Borger

Mavo Borger

De ReŁnie

29-11-2015

| 2260 x bekeken | 0 reacties
6
Als Marjan twee kinderen adopteert blijken heel veel gegevens van haar kinderen niet te kloppen. Heeft ze wel goed gedaan aan de adoptie? Het is Marjan niet gegeven om kinderen te krijgen, dus adopteert ze twee prachtige kinderen uit EthiopiŽ. Hun moeder is overleden, wordt er gezegd. Maar al snel huilen de kinderen om hun mamma. En na onderzoek blijkt de moeder nog in leven te zijn. Sterker nog: er is nog een broertje. Geadopteerd door een ander Nederlands gezin. In de ReŁnie vertelt Marjan over haar twijfels over de adoptie, heeft ze wel het goede gedaan? * Roelof is een boerenzoon, zoals er meerdere zaten in deze gezellige plattelandsschool uit Borger. Hij moet het al zeventien jaar doen met ťťn arm, nadat het werd afgerukt door een mestwagen. Ook verloor hij bijna zijn rechteroor. Met een aanstekelijke positivisme laat Roelof zien hoe hij met ťťn arm meer kan dan sommigen met twee. Zijn trots: ik ben de enige Nederlander bij wie een poot is uitgedraaid en een oor is aangenaaid. * Anneke was de vrolijkste van de klas. Altijd in voor een geintje of een sterk verhaal. Helaas eindigt in 2007 haar leven op dramatische wijze. Ze zit samen met haar man Erik en dochtertje van zes in de auto als ze door een ongelukkige handeling aan de navigatie over de kop slaan. Anneke en Quinty zijn op slag dood. Erik overleeft het ongeluk. In de uitzending vertellen de moeder en zus van Anneke hoe ze met het immense verdriet zijn omgegaan.

De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Mavo Borger werd uitgezonden op zondag 29 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee