Uitzending
De Reünie - Libanon Lyceum Rotterdam

Libanon Lyceum Rotterdam

De ReŁnie

10-7-2017

| 1624 x bekeken | 0 reacties
5
Als Willeke als klokkenluidster een grote fraude op haar werk ontdekt wordt ze bedreigd, ontslagen en krabbelt daarna weer langzaam op Willeke ontdekt als medewerker van kinderopvang De Parel een grootscheepse fraude bij haar werkgever. Als ze hem daarmee confronteert stelt de werkgever zich dreigend op in de hoop dat Willeke de fraude niet naar buiten brengt. Maar Willeke zwicht niet. Als klokkenluider zorgt ze ervoor dat de zaak aan het licht komt. Aan Patrick vertelt Willeke hoe hoog de prijs is geweest. Slapeloze nachten omdat ze zelf vervolgd kan worden, haar baan verdwijnt door de fraudezaak, en door haar reputatie als klokkenluider vindt ze nergens meer een nieuwe baan in de kinderopvang. Inmiddels is ze voor zichzelf begonnen en krijgt steeds meer waardering voor haar moed. Toch vecht Willeke door voor alle onschuldige slachtoffers van de kinderopvangfraude, de ouders en hun kinderen. In deze Rotterdamse klas zong Glenda al op de tafels. Een paar jaar later wordt zij de eerste live winnares van Henny Huismans Playback Show en is in ťťn klap beroemd. Ze wordt geleefd, kan niet normaal meer in een restaurant eten en wordt omringt door managers die beslissingen nemen die haaks staan op wat Glenda zelf wil. Na vijf jaar besluit Glenda dat het mooi is geweest. Ze is moe van alles. Nu probeert ze de band van haar zoons zo te begeleiden dat ze wel kunnen genieten van hun eigen geluid. Jan spijbelde vroeger al op school om stiekem naar bunkers te kijken in de duinen. 40 jaar later heeft hij er al bijna 8000 bezocht. Toch raakt hij nog steeds opgewonden als hij een nieuwe bunker ontdekt.

De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Libanon Lyceum Rotterdam werd uitgezonden op maandag 10 juli door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee