Uitzending
De Reünie - Internaat jongens Hoenderloo

Internaat jongens Hoenderloo

De ReŁnie

15-7-2012

| 1809 x bekeken | 0 reacties
5
Het Jongenshuis Hoenderloo was een open internaat waar jongens terecht konden die door verschillende omstandigheden niet meer thuis konden wonen. We blikken met een aantal van deze jongens terug op hun tijd in 1980. Richard ontworstelde zich aan het criminele circuit, heeft nu een bedrijf en is zanger. John bekwaamde zich in de bokssport. En Gerard en Klaas gaan na 31 jaar terug naar Hoenderloo om herinneringen aan hun ruige tijd op te halen. Richard is opgegroeid zonder de aandacht van zijn ouders. Als twaalfjarige zat Richard vaker op het politiebureau dan thuis. Op Hoenderloo krijgt hij eindelijk de aandacht waar hij naar op zoek is. Maar na Hoenderloo gaat het alsnog fout met Richard. Hij belandt in het criminele circuit en zit meerdere keren vast. Hij weet uit de gevangenis te ontsnappen om bij zijn pasgeboren dochter te zijn. Uiteindelijk moet hij nog een paar jaar zitten en mist hij de eerste jaren van zijn dochter. Tegenwoordig heeft Richard een in- en exportbedrijf en treedt hij regelmatig op als zanger. Rob Kamphues gaat bij Richard op bezoek. Wat is er van die beresterke John terechtgekomen, die met zijn blote handen een motorblok uit een auto kon tillen? Tijdens zijn verblijf op Hoenderloo wordt John de Held van Hoenderloo genoemd, omdat hij met zijn bokstalent andere jongens weet te stimuleren om ook te gaan sporten. Tijdens zijn verblijf op Hoenderloo wordt John kampioen van Oost-Nederland en weet hij zijn tegenstanders binnen 50 seconden knock-out te slaan. Hoe ver heeft John het geschopt in de bokssport? Samen met zijn maatje Gerard gaat Klaas terug naar Hoenderloo. Allebei hadden ze al verschillende scholen versleten voordat ze op Hoenderloo kwamen. Nu, 31 jaar later, nemen ze een kijkje op Hoenderloo om herinneringen op te halen. Ze vertellen hoe ze als vijftienjarigen een auto op de kop weten te tikken en daarmee de omgeving onveilig maken.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Internaat jongens Hoenderloo is uitgezonden op zondag 15 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee