Programma
De Reis Van Je Genen

De Reis Van Je Genen

6
De Reis Van Je Genen is een programma bij RTL4. Caroline Tensen presenteert het programma. Caroline probeert in dit programma antwoorden te vinden op onbeantwoorde vragen over familiebanden. De deelnemers van De Reis Van Je Genen zitten al jaren in onwetendheid over wie hun vader of moeder is. Nu kunnen ze met hulp van Caroline eindelijk antwoorden vinden. Caroline krijgt gelukkig hulp van familiedetective Els Leijs. Samen duiken zij in wereldwijde databanken en stamboomonderzoeken om de deelnemers eindelijk antwoorden te kunnen geven op al hun vragen over hun afkomst. Caroline en Els hebben soms maar heel weinig aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan. Gelukkig kunnen zij gebruik maken van stamboomonderzoek en wereldwijde databanken. De 12 deelnemers staan dna-materiaal af om de zoektocht mee te starten. In De Reis Van Je Genen hebben de deelnemers allemaal een andere reden om mee te doen. De één is direct na haar geboorte afgestaan. De ander kreeg op latere leeftijd te horen dat ze een andere biologische vader heeft. Weer een ander is verwekt dankzij een onbekende donor. Caroline en Els gaan ook op zoek naar naaste familieleden die over de hele wereld kunnen wonen in de hoop dat zij  de onbeantwoorde levensvragen kunnen verhelderen.
De eerste uitzending van De Reis Van Je Genen is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op De Reis Van Je Genen

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van De Reis Van Je Genen online beschikbaar komt)
Nieuws over De Reis Van Je Genen
 • De Reis Van Je Genen - Caroline Tensen maakt nieuwe DNA-show De Reis Van Je Genen

  Caroline Tensen maakt nieuwe DNA-show De Reis Van Je Genen

  11-11-2021

  Caroline Tensen maakt voor RTL4 een variant op haar vroegere NPO-hit DNA Onbekend. In het nieuwe televisieprogramma De Reis Van Je Genen probeert Tensen antwoorden te vinden op onbeantwoorde vragen over familiebanden, net zoals zij jarenlang deed in DNA Onbekend.

  De deelnemers van De Reis Van Je Genen, dat vanaf 7 december te zien is, willen erachter komen wie hun vader of moeder is. Met familiedetective Els Leijs duikt Caroline in wereldwijde databanken en stamboomonderzoeken om de deelnemers eindelijk antwoorden te geven op al hun vragen.

  Caroline Tensen maakte in 2018 de overstap van AVROTROS naar RTL en nam Eén tegen 100 mee. Ze wilde DNA Onbekend ook meenemen, maar daar stak de NPO een stokje voor. “AVROTROS en de NPO vinden het programma dusdanig belangrijk dat dit niet gaat gebeuren”, vertelde Tensen.
  Lees verder
De Reis Van Je Genen info
Over dit programma
 • Caroline Tensen Caroline Tensen is geboren op 31 maart 1964 te Haarlem. Caroline Tensen is presentatrice bij NCRV. Caroline Tensen presenteert nu De Reis Van Je Genen, Eén tegen 100, Five Days Inside en Wie ben ik?. Als presentator is Caroline Tensen onder meer… Bekijk volledig dossier