Pieter en Willem gaan de uitdaging aan: lukt het ze om lekkernijen als een knakworst, drop, kauwgom, chips, kaas en een chocozoen zelf te maken, zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken?
Pieter Hulst en
Willem Voogd buigen zich over het lievelingseten van kinderen. Ze stoppen elke dag van alles in hun mond, maar weten ze ook wat er precies in hun favoriete snoepjes en snacks zit? En weten kinderen waar al dat lekkers wat ze eten eigenlijk van gemaakt is en kun je dat ook zelf maken? Pieter en Willem gaan de uitdaging aan: Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te zoeken en te verzamelen en samen bedenken ze de gekste experimenten en de meest ongewone technieken om van grondstof tot eindproduct te komen. Lukt het hen om lekkernijen als een knakworst, drop, kauwgom, chips, kaas en een chocozoen zelf te maken, zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken?! Gewoon in een oude schuur met de beperkte middelen en het gereedschap dat ze tot hun beschikking hebben?
De presentatie was in handen van
Willem Voogd en
Pieter Hulst. Deze uitzending van het programma De Proefkeuken met de titel Marathon werd uitgezonden op zondag 17 januari door de VPRO.