Programma
De Perfecte Verbouwing

De Perfecte Verbouwing

7
De Perfecte Verbouwing is een woonprogramma bij RTL 4 waarin kandidaten een VR-bril op krijgen. De kandidaten in het programma hebben verbouwplannen. Maar zij kunnen zich maar moeilijk een voorstelling van het eindresultaat maken. Om een idee te krijgen van hoe hun woning er na de verbouwing uit kan gaat zien, lopen zij met een VR-bril een rondje door hun eigen huis. Op die manier zien ze hoe hun huis er na de verbouwing uit zou kunnen zien. Ook zijn op deze manier nog makkelijk aanpassingen in de plannen te maken. Van te voren maken 2 architecten een ontwerp met de modernste 3D-techniek. Daarna lopen de kandidaten dus door hun virtuele aanstaande droomhuis.
De twee architecten nemen het echt tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en 'perfect' wordt de verbouwing? De Perfecte Verbouwing wordt gepresenteerd door Nicolette Kluijver.
 • De Perfecte Verbouwing

  483 x bekeken | 20-1-2021
  De Perfecte Verbouwing - Aflevering 3
  6
  Demia en Barry werden direct verliefd op hun bijzondere en open huis zonder deuren. Nu ze er daadwerkelijk wonen tochten ze weg en is het er altijd veel te heet of te koud. Lukt het de architecten om het huis net zo… Bekijk uitzending
 • De Perfecte Verbouwing

  1351 x bekeken | 13-1-2021
  De Perfecte Verbouwing - Aflevering 2
  6
  Jozien en Michael balen dat ze niet optimaal kunnen genieten van hun ruime dijkwoning in Waddinxveen. Het huis is hokkerig, donker, de keuken is te klein en er zit een overbodige badkamer in de weg. Twee architecten… Bekijk uitzending
 • De Perfecte Verbouwing

  2420 x bekeken | 6-1-2021
  De Perfecte Verbouwing - Aflevering 1
  8
  Gaby en Jan Haro uit Maarn lopen elkaar steeds in de weg. Hun alles-in-eenruimte is veel te klein om te koken, werken en hun twee dochtertjes lekker te laten spelen. Ze hebben achter hun huis een stuk grond gekocht,… Bekijk uitzending
Nieuws over De Perfecte Verbouwing
 • De Perfecte Verbouwing - RTL4 laat bouwtekeningen tot leven komen met virtual reality

  RTL4 laat bouwtekeningen tot leven komen met virtual reality

  23-11-2020  RTL4 geeft een nieuwe dimensie aan het genre woon-tv met het nieuwe programma De Perfecte Verbouwing. RTL gaat dit keer geen huizen verbouwen, maar laat een bouwtekening door middel van virtual reality tot leven komen om huiseigenaren hun gewenste verbouwing te laten zien.

  Met virtual reality worden de deelnemers geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. “Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd”, zegt presentatrice Nicolette Kluijver over haar nieuwe tv-show.

  Architecten Britta van Egmond, Maxim Winkelaar en Jeroen de Nijs gaan elke week de uitdaging aan, waarna één van hun ontwerpen wordt uitgekozen en echt wordt gerealiseerd. Nicolette volgt vervolgens voor het programma, dat vanaf 6 januari 2021 te zien is, de verbouwing op de voet.
  Lees verder