Uitzending
De Nalatenschap - 5-8-2015

5-8-2015

De Nalatenschap

907 x bekeken | 0 reacties
7
De keuze voor juist de erfgenaam is geen verrassing, want Marten was zelf heilsoldaat en zijn beste vriend Willem ook. Als Oscar Balkenende en Trix Kruizinga van het Leger des Heils het huis van Marten inventariseren zien zij dat Marten een hele forse man was. De klerenkast is gevuld met wel grote broeken en shirts. Het speciale bed is extra breed, en de grote fiets is speciaal op maat gemaakt en verstevigd.

Naarmate de jaren voorbij gingen kreeg Marten steeds meer overgewicht. Dat vormde een grote handicap waardoor Marten op gegeven moment zijn baan bij de zoetwarenfabriek moet opgeven en alleen nog terecht kan bij de sociale werkplaats. Dat was voor Marten geen reden bij de pakken neer te zitten. Hij was altijd vrolijk en goedmoedig.

Marten leefde niet alleen voor zichzelf. Hij is jaren een betrokken vrijwilliger geweest bij de kaatsvereniging en de voetbalclub. Het geld dat Marten nalaat kan het Leger des Heils goed gebruiken voor de vele opvanghuizen waar cliŽnten leren leven zonder verslaving om op termijn weer op eigen benen te staan.

Dit is een herhaling van 26 augustus 2014.

Deze uitzending van het programma De Nalatenschap werd uitgezonden op woensdag 5 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee