Uitzending
De kunst van het maken! - Zwart ijs

Zwart ijs

De kunst van het maken!

25-10-2013

| 1557 x bekeken | 0 reacties
5
In De Kunst van het Maken, het programma over media en journalistiek, ontvangt Claudia de Breij deze week Hadjar Benmiloud, Ronald Plasterk en Geertjan Lassche.

Hadjar Benmiloud is columniste. Zij begon haar carrière bij het e-zine Spunk, en haar in NRC gepubliceerde columns werden gebundeld in het boek Überpuber. Benmiloud maakte ook radioprogramma’s, voor BNN en FunX. Daarnaast verschenen haar columns in Metro, FHM en Folia, en tegenwoordig wekelijks in het gratis dagblad Spits.

Ronald Plasterk is oud-columnist van het tv-programma Buitenhof. Hij schreef ook columns voor de Volkskrant. In 2007 gaf hij zijn columnistenloopbaan op, om minister van Onderwijs te worden in het kabinet-Balkenende IV. Tegenwoordig is Plasterk minister van Binnenlandse Zaken.

Deze week wordt de Heldringprijs voor columnisten uitgereikt. Daarom praat Claudia met hen over de kunst van het maken van een goede column.

Geertjan Lassche is documentairemaker. Zijn film Zwart IJs gaat aanstaande maandag in première op het Inputfestival en komt later ook op televisie. Zwart IJs schetst de worsteling van schaatsers op natuurijs, veelal afkomstig uit de ‘Bible Belt’, met commercialisering, medialisering en zondagsrust. Eerdere documentaires van Lassche (o.a. Mannenbroeders van Kootjebroek, Vreemdelingen en Bijwoners) wonnen diverse film- en journalistieke prijzen, waaronder De Tegel in 2012.

De presentatie was in handen van Claudia de Breij. Deze uitzending van het programma De kunst van het maken! met de titel Zwart ijs werd uitgezonden op vrijdag 25 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!