Uitzending
De kunst van het maken! - 1-3-2013

1-3-2013

De kunst van het maken!

1074 x bekeken | 0 reacties
5
Onthullingen RTL Nieuws
Vanaf deze week publiceren ministeries hun declaraties op internet. Een rechtstreeks gevolg van het werk van de redactie van RTL Nieuws. Vorig jaar bewoog RTL Nieuws hemel en aarde om dergelijke informatie openbaar te krijgen, en onthulde de rubriek dat ministers en staatssecretarissen soms wel erg ruim declareerden (vliegreisjes, dure zonnebrillen en hamburgerdieten). Het boven water brengen van geheime informatie, waar mogelijk via een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur, is sowieso een specialiteit van RTL Nieuws. Medische missers, het uitgavenpatroon van het Koninklijk Huis en de gevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie zijn maar een paar recente en spraakmakende voorbeelden. Voor het onderzoek naar de zorgpremie werd RTL Nieuws deze week genomineerd voor een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. In De Kunst van het Maken vertellen adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein en parlementair journalist Frits Wester van RTL Nieuws over de voetangels en klemmen van hun werk.

Keuringsdienst van Waarde
Paardenvlees in de lasagna en in de Zweedse gehaktballetjes, echte en vermeende plofkippen, biologische eieren die die naam niet verdienen, het ene voedselschandaal buitelt over het andere heen. De makers van De Keuringsdienst van Waarde berichten al jarenlang over dergelijke misstanden. Heeft hun missie nu eindelijk succes, of is de aandacht voor de voedingsindustrie een voorbijgaande hype? Bedenker en presentator Maurice Dekkers laat er aan de vooravond van een nieuwe serie "Keuringsdiensten" zijn licht over schijnen.

Deze uitzending van het programma De kunst van het maken! is uitgezonden op vrijdag 1 maart door de VARA. Te gast waren Frits Wester en Maurice Dekkers. De presentatie was in handen van Claudia de Breij.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie