Uitzending
De Hokjesman - De Autonomen

De Autonomen

De Hokjesman

7-2-2013

| 2262 x bekeken | 0 reacties
5
Waarin Michael Schaap, alias De Hokjesman, op zoek gaat naar de wereldverbeteraars, de dromers, de activisten die niet lijdzaam toekijken, maar die de wereld willen veranderen. Soms ten koste van zichzelf en anderen: De anarchistische autonome subversieven, die niet hangen aan status en bezit en die geloven in zichzelf en niet in de maatschappij met zijn opgelegde structuren.

Sinds de jaren 60 ontstaat er telkens een nieuwe groep hemelbestormers die met welhaast kinderlijk optimisme de wereld meent te moeten gaan verbeteren óf ervoor kiezen om zich aan die wereld te ontrekken… Daarbij wordt het conflict niet zelden geschuwd… Zo had je in de vorige eeuw provo’s en de kabouters,, vredesdemonstranten en krakers, die fel rebelleerden tegen de leegstand van woningen. Waar zijn die mensen gebleven? Bestaat er nog zoiets als het “linkse actiewezen”?

Deze uitzending van het programma De Hokjesman met de titel De Autonomen is uitgezonden op donderdag 7 februari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee