Uitzending
De Hokjesman - De antroposofen

De antroposofen

De Hokjesman

12-8-2016

| 899 x bekeken | 0 reacties
7
Het in pacht hebben van de wijsheid zoals de Antroposofie die leert, verplicht tot het verspreiden en toepassen ervan op veel terreinen. Zoals vrije schoolpedagogie, heilpedagogie en euritmie. De hokjesman verdiept zich in de Antroposofie - spirituele filosofie en occulte wetenschap - gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861-1925). Het in pacht hebben van de wijsheid zoals de Antroposofie die leert, verplicht tot het verspreiden en toepassen ervan op veel terreinen. Zoals vrije schoolpedagogie, heilpedagogie, euritmie, spraakvorming, kunstzinnige therapieŽn, antroposofische geneeskunde, sociale driegeleiding en biologische landbouw. Onze hokjesman onderzoekt deze opmerkelijke combinatie van wetenschap en mystiek en hij aanschouwt hoe deze zelfbouwpakket-religie-zonder-god leidt tot een worsteling tussen de aanhangers onderling en de non-believers. De Hokjesman waagt zich in het milieu van Volendammers, Molukkers, orthodoxe boeren, subversieven, mariniers, antroposofen, SP-ers en edellieden. Binnen de groepen kijkt hij nadrukkelijk naar geschreven en ongeschreven wetten, regels, codes en taboes. Zijn doel is niet alleen het blootleggen van geheimen, hij wil ook lering trekken uit mogelijke kwaliteiten van de kliek. Wie de Hokjesman volgt op zijn safari, ontdekt de rimboe in zichzelf.

Deze uitzending van het programma De Hokjesman met de titel De antroposofen werd uitgezonden op vrijdag 12 augustus door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee