Uitzending
De Eilanden - Het Wad

Het Wad

De Eilanden

6-7-2019

| 595 x bekeken | 0 reacties
7
Presentator Midas Dekkers mag hoogst uitzonderlijk de nacht op Rottumerplaat doorbrengen. De droom van elke bioloog. Maar Midas is niet alleen op de Waddenzee. Jonge onderzoekers laten er hun gevangen vogels los en anderen rapen plastic op de platen. De boswachters van het Wad trekken er dan weer op uit om de kokkels op te meten. Uit dit alles blijkt het wankele evenwicht binnen het Waddengebied. Wie is de baas en wat krijgt voorrang: ecologie of -nomie? Zit de toekomst hem in vasthouden of juist loslaten? Kortom: in deze aflevering staat Rottumerplaat symbool voor het ganse gebied en gaan we op zoek naar de ware ziel van ‘het Wad’.

Dit is een herhaling van 25 mei 2018.

De presentatie was in handen van Midas Dekkers. Deze uitzending van het programma De Eilanden met de titel Het Wad werd uitgezonden op zaterdag 6 juli door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Bioloog Midas Dekkers ontdekt Waddeneilanden

  Bioloog Midas Dekkers ontdekt Waddeneilanden

  6-4-2018

  Presentator Midas Dekkers mag hoogst uitzonderlijk de nacht op Rottumerplaat doorbrengen. De droom van elke bioloog. Maar Midas is niet alleen op de Waddenzee. Jonge onderzoekers laten er hun gevangen vogels los en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten