Uitzending
De Confrontatie - Isabelle (7) en Celina (16)

Isabelle (7) en Celina (16)

De Confrontatie

5-6-2007

| 941 x bekeken | 0 reacties
6
-Isabelle is ruim zeven jaar geleden als één van een drieling geboren. Een half jaar na thuiskomst uit het ziekenhuis blijkt Isabelle verstijvingen te hebben in haar vingers. Isabelle blijkt spastisch te zijn. Spalkjes, aangepaste schoenen, oefeningen; allerlei hulpmiddelen worden aangesleept om haar spasticiteit (en daarmee vergroeiingen) tegen te gaan, maar desondanks wordt het lopen voor Isabelle steeds moeilijker. Dan raden de kinderrevalidatieartsen dr. Kurk en prof. Becher uit het VU Medisch Centrum Isabelle aan om een botox-behandeling te ondergaan. Botox? Ja, botox, want door middel van botox-injecties wordt de spierspanning in het spastische been (tijdelijk) verminderd. Na twee weken staat het been in de meest ideale stand en krijgt ze gips om haar beentje. Voor Isabelle breekt dan een tijd aan van heel veel oefenen en keihard werken om die ideale stand te kunnen behouden in de toekomst. -Celina fietst, samen met haar zusje, eind 2005, uit school naar huis als ze geschept wordt door een auto. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Al snel is duidelijk dat ze zeer ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Haar leven als mooi en vrolijk meisje, dat als achtergronddanseres danste bij Jan Smit, is in een harde klap veranderd. Ze ligt vijf maanden in coma en of ze ooit nog kan lopen is maar zeer de vraag. Na een jaar in een revalidatiecentrum, waar ze hard aan haar herstel werkt, mag ze eindelijk naar huis. En daar wordt ze als de koningin onthaald.

Deze uitzending van het programma De Confrontatie met de titel Isabelle (7) en Celina (16) is uitgezonden op dinsdag 5 juni. Te gast was Jan Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee