Uitzending
De Buitendienst - Uilen en muizen

Uilen en muizen

De Buitendienst

5-11-2010

| 4640 x bekeken | 0 reacties
8
Op locatie Presentatrice Mylène Gordinou de Gouberville heeft een braakbal van een uil gevonden. Maar wie heeft die braakbal gemaakt? Mylène gaat op onderzoek uit en vindt een uil in een nestkast. Ze weet alleen nog steeds niet zeker of de braakbal van die uil is. Om hier achter te komen en meer te leren over uilen brengt ze een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Daar komt ze er achter wat een braakbal eigenlijk is en welke bijzondere kenmerken uilen hebben aan kop, oren, veren en ogen. In de studio Presentator Jurre Bosman pluist uilenballen uit. In de uilenballen vindt hij muizenbotjes. Op een zoekkaart bekijkt hij van welke muis de botjes afkomstig zijn. Aan de kaakbotjes met tanden en kiezen kan je zien of de muis een planteneter of een vleeseter was. Prof. Dr. Testkees: Vakwerkbrug.

Deze uitzending van het programma Nieuws uit de natuur met de titel Uilen en muizen is uitgezonden op vrijdag 5 november door Z@pp en NTR. De presentatie was in handen van Mylène Gordinou en Jurre Bosman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee