Programma
Dat Wordt Oorlog!

Dat Wordt Oorlog!

7
Dat Wordt Oorlog! is een sociaal experimenteel programma bij BNN. Jan Versteegh presenteert het programma. De kandidaten die mee doen zijn in de veronderstelling dat ze meedoen aan een realityserie. Maar voor Dat Wordt Oorlog! zijn ze onderdeel van een sociaal experiment. Jan en psycholoog Dr. Jan-Willem van Prooijen proberen de teams volgens een gangbaar psychologisch proces tegen elkaar op te zetten. Dr. Van Prooijen geeft uitleg bij de processen die de deelnemers doormaken. Bij het tegen elkaar opzetten van de 2 groepen wordt alles ingezet om afgunst en haat te creŽren, zonder dat de beide groepen elkaar ooit eerder hebben gezien. We zien wat er gebeurt als ze daarna voor het eerst met elkaar worden geconfronteerd.
 • Dat Wordt Oorlog!

  1222 x bekeken | 16-5-2017
  Dat Wordt Oorlog! - 16-5-2017
  6
  Deze uitzending van het programma Dat Wordt Oorlog! werd uitgezonden op dinsdag 16 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dat Wordt Oorlog!

  1129 x bekeken | 9-5-2017
  Dat Wordt Oorlog! - 9-5-2017
  8
  Deze uitzending van het programma Dat Wordt Oorlog! werd uitgezonden op dinsdag 9 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dat Wordt Oorlog!

  1238 x bekeken | 2-5-2017
  Dat Wordt Oorlog! - 2-5-2017
  7
  Deze uitzending van het programma Dat Wordt Oorlog! werd uitgezonden op dinsdag 2 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dat Wordt Oorlog!

  2398 x bekeken | 25-4-2017
  Dat Wordt Oorlog! - 25-4-2017
  7
  Deze uitzending van het programma Dat Wordt Oorlog! werd uitgezonden op dinsdag 25 april door BNN. Bekijk uitzending
Nieuws over Dat Wordt Oorlog!
 • Dat Wordt Oorlog! - Dat Wordt Oorlog terugkijken

  Dat Wordt Oorlog terugkijken

  26-4-2017

  In een nieuw sociaal experiment zet BNN twee groepen tegen elkaar op, zonder dat ze het zelf doorhebben. Onder leiding van presentator Jan Versteegh en psycholoog Dr. Jan-Willem van Prooijen wordt alles ingezet om afgunst en haat te creŽren richting een groep die ze nog nooit hebben gezien.

  De kandidaten denken dat ze meedoen aan een realityserie, maar zijn in werkelijkheid onderdeel van een sociaal experiment dat is gebaseerd op het bekende Robbers Cave Experiment. Het experiment werd in 1954 voor het eerst uitgevoerd in de Verenigde Staten en nu is Nederland aan de beurt.

  Het experiment is in aanloop naar 4 en 5 mei te volgen in het programma Dat Wordt Oorlog! Vorig jaar kwam BNN ook met een experiment in de week van 4 en 5 mei, waarin acht jongeren in de historische strafkolonie in Veenhuizen worden opgesloten en ten prooi vielen aan een dictator.
  Lees verder
 • Dat Wordt Oorlog! - Dat Wordt Oorlog vanaf 25 april

  Dat Wordt Oorlog vanaf 25 april

  13-4-2017


  In een nieuw sociaal experiment van BNN worden twee groepen tegen elkaar opgezet. De kandidaten denken dat ze meedoen aan een realityserie, maar zijn in werkelijkheid onderdeel van een sociaal experiment waarin alles wordt ingezet om afgunst en haat te creŽren richting een groep.

  Het experiment is gebaseerd op het bekende Robbers Cave Experiment, die in 1954 voor het eerst is uitgevoerd in de Verenigde Staten. Nu is Nederland aan de beurt. Presentator Jan Versteegh en psycholoog Dr. Jan-Willem van Prooijen zijn de poppenspelers die de teams tegen elkaar opzetten.

  Vanuit de control room geeft Van Prooijen direct uitleg bij de processen die de deelnemers doormaken. Bij het tegen elkaar opzetten van de groepen gebruiken ze alles wat wereldleiders in oorlog in het verleden ook hebben gebruikt. Dat Wordt Oorlog! is vanaf 25 april te zien op NPO 3.
  Lees verder