Uitzending
Dat is andere taal - Met Sabine Uitslag over de zorg

Met Sabine Uitslag over de zorg

Dat is andere taal

24-9-2012

| 848 x bekeken | 0 reacties
5
Niet iedereen in Nederland spreekt standaard Nederlands als moedertaal. Nog steeds is dat dikwijls een streektaal of dialect. Afl.: Met Sabine Uitslag over de zorg. Al jong wist Sabine Uitslag, toen nog verpleegkundige, dat je mensen past echt raakt als je ze in hun moerstaal aanspreekt. Dat is voor deze politica dan ook een belangrijk uitgangspunt voor goede zorgverlening. Geestelijk verzorger Hilda Schipper weet dat je de, op het eerste oog nuchtere oudere Groningers, heel goed kunt ontdooien door ze aan te spreken in het Gronings. Want daarin beleven zij hun herinneringen en emoties. Dominee Anne van der Meiden vertelt over de meerwaarde van een begrafenis of geboorte in dialect. Presentatie: Johan Overdevest.

Deze uitzending van het programma Dat is andere taal met de titel Met Sabine Uitslag over de zorg is uitgezonden op maandag 24 september door NTR. Te gast waren Sabine Uitslag en Anne van der Meiden. De presentatie was in handen van Johan Overdevest.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee