Uitzending
Cultuurshake - 1-5-2008

1-5-2008

Cultuurshake

1166 x bekeken | 1 reacties
6
Donderdag maakt niemand minder dan Chantal Janzen de dienst uit in Cultuurshake. Ze speelde in films, musicals, televisieseries én beschikt over een flinke dosis ervaring als zangeres. Chantal is dus zeker geen groentje in de wereld van de schone kunsten. Deze kennis, ervaring en passie probeert ze over te dragen aan drie vrouwen van de Lions Club.

Omdat dansen haar passie is, neemt Chantal ze mee naar de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam. Daar heeft ze zelf ook haar dans en musicalopleiding genoten. Ze ontmoeten een oud-docent en één van de nieuwe Nederlandse talenten. Deze creatieve en inspirerende omgeving moet toch zeker iets doen met de dames.

Volgende halte is het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. In dit museum is een unieke collectie tassen te zien die ooit is begonnen als privéverzameling. Je kunt er de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden zien. De collectie geeft een fascinerend beeld van de ontwikkeling van de tas door de eeuwen heen in functie, vorm, materiaal. De enthousiaste directrice hoeft weinig moeite te doen om de drie dames warm te maken.

Naast de hoofdrol in Cultuurshake staat Chantal ook zelf op de planken. De dames zijn namelijk uitgenodigd om haar op te zoeken bij de musical Tarzan in het Scheveningse Circustheater. Chantal moet die avond dus ook zelf spelen, maar neemt de tijd om ze een bijzondere rondleiding te geven. Als echte musicalliefhebbers is dit natuurlijk een topavond voor hen.

Deze uitzending van het programma Cultuurshake is uitgezonden op donderdag 1 mei door de AVRO. Te gast was Chantal Janzen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!