Uitzending
Crime Time - 25-4-2008

25-4-2008

Crime Time

5281 x bekeken | 0 reacties
9
Exclusief interview met twee topcriminelen
De twee broers Edgar en Pieter van L. hebben belastende verklaringen afgelegd bij Justitie in ruil voor strafvermindering. Nu zijn de twee broers kroongetuigen in onder andere het lopende strafproces van Willem Holleeder. De onderwereld is op z'n zachtst gezegd niet blij met de verklaringen van de broers en maken daarom jacht op ze. John van den Heuvel kwam ze op het spoor en volgde ze naar het Zuid-Europese land waar ze op een geheime locatie zitten. John mocht als enige journalist met ze praten.

Snel rijk worden?
Identiteitsfraude is een van de snelst groeiende vormen van criminaliteit. Het Crime time-team ging op pad met valse rijbewijzen en identiteitskaarten. Binnen een aantal uren sleepte het team voor bijna anderhalve ton aan dure goederen binnen, waaronder spiksplinternieuwe auto's. En het was verbluffend makkelijk. Niemand controleerde de rijbewijzen of identiteitskaarten. En juist dat is erg belangrijk, vooral voor ondernemers. In Crime time tips hoe u snel een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kunt controleren.

Vraagtekens rond een erfenis?
Op 8 februari 2005 wordt de sober levende, maar welgestelde Jansje van de Wardt Hensen op brute wijze overvallen. De oude dame komt er nooit meer bovenop en sterft negen maanden later. Een begrafenisondernemer claimt op basis van een codicil dat hij de nalatenschap mag regelen. Volgens de nabestaanden is dit document vals en zijn er, tijdens de afhandeling van de erfenis, zaken gebeurd die niet door de beugel kunnen. Het onthutsende verhaal over de raadsels rond een erfenis.

Presentatie: John van den Heuvel.

Deze uitzending van het programma Crime Time is uitgezonden op vrijdag 25 april door de TROS. De presentatie was in handen van John van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie