Programma
Corsokoorts in Sint Jansklooster

Corsokoorts in Sint Jansklooster

6
In de realityserie ‘Corsokoorts in Sint Jansklooster’ neemt de kijker een kijkje in de Bloemencorsowereld van Sint Jansklooster. Het wordt duidelijk dat het niet alleen maar een dorpsfeest is, maar dat er wat meer bij komt kijken. Een goed ontwerp maken voor de praalwagen, de juiste kleuren van bloemen, de competitie en het organiseren van een groot feest waar veel mensen op af komen. Hoe ze dat allemaal doen zie je bij SBS6. In de serie worden er verschillende corsogroepen gevolgd die vertellen over tradities en unieke verhalen hebben.
 • Corsokoorts in Sint Jansklooster

  464 x bekeken | 2-4-2024
  Corsokoorts in Sint Jansklooster - 2-4-2024
  5
  De corsogroepen kunnen de finish al ruiken, maar persoonlijke hindernissen, een verwoestende storm, extreme droogte en een tekort aan oranje bloemen bemoeilijken een soepele eindsprint. Deze uitzending van het... Bekijk uitzending
Nieuws over Corsokoorts in Sint Jansklooster
 • Corsokoorts in Sint Jansklooster - Het feest van het jaar in Sint Jansklooster in beeld in nieuwe serie

  Het feest van het jaar in Sint Jansklooster in beeld in nieuwe serie

  28-3-2024

  Ieder jaar op de derde vrijdag van augustus is de tijd aangebroken voor een groot evenement in Sint Jansklooster. De Bloemencorso. Het begon allemaal als een dorpsfeest, maar is uitgegroeid tot een feest waar mensen uit alle hoeken van Nederland naar toe komen. Een feest waar prachtige praalwagens versierd worden met prachtige bloemen.

  Met zo’n groot evenement gaat natuurlijk niks vanzelf. Verschillende corsogroepen werken vol passie dag en nacht door totdat de praalwagen klaar is voor vertrek door het dorp. Dit brengt ook wel wat stress met zich mee.

  De serie Corsokoorts in Sint Jansklooster volgt verschillende corsogroepen die vertellen over hun passie. Zo hebben Klaas & Henri, Margreet en Rens alle vier dezelfde passie. Maar ieder heeft een andere werkwijze. We krijgen een kijkje hoe de leden werken, tradities hebben en krijgen unieke verhalen te horen.

  Bloemencorso wordt op verschillende plekken gevierd, maar de grootste in Nederland wordt gevierd in Zundert.

  De realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster is te zien bij SBS6 vanaf 2 april om 20:30.
  Lees verder