Uitzending
Close Up - Jerry Lewis - The man behind the clown

Jerry Lewis - The man behind the clown

Close Up

29-5-2016

| 909 x bekeken | 1 reacties
8
Acteur en komiek Jerry Lewis veroverde Amerika in de jaren vijftig en vroege jaren zestig met zijn humor. Na enkele minder geslaagde films raakte Lewis in zijn geboorteland als acteur uit de gratie.

Onterecht, vindt regisseur Gregory Monro, want Lewis - die in 2016 negentig wordt - was een veelzijdig talent. Hij was een acteur, maar ook filmmaker, zanger en stand-up comedian.

Eerbetoon
Jerry Lewis - The man behind the clown’ is een eerbetoon aan het werk en het bestaan van een van de meest invloedrijke komische kunstenaars van het witte doek. Op negentig jarige leeftijd vertelt Jerry Lewis over zijn opmerkelijke carrière. Hij werd in de jaren '50 en '60 beroemd door zijn visuele gags, zijn pantomime nummers en zijn bijtende humor.

Clown of genie?
Lewis breekt met zijn imago als clown door zich ook een filmmaker te tonen. Hij schreef, produceerde, regisseerde en speelde in de nu klassieke werken als ‘The Bellboy’, ‘The Ladies Man’, ‘The Errand Boy’ en ‘The Nutty Professor’. Terwijl de Amerikanen hem zien als een clown beschouwen de Europeanen, met name de Fransen, hem als een schrijve

Deze uitzending van het programma Close Up met de titel Jerry Lewis - The man behind the clown werd uitgezonden op zondag 29 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie