Programma
BuZa

BuZa

6
BuZa is een politieke dramaserie BuZa bij BNNVARA. In de serie staat oud-diplomaat Maarten Meinema centraal. Maarten wordt benoemd als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken na het onverwachte overlijden van zijn voorganger. Maarten is een alcoholistische, koppige, botte en eigenwijze man. Hij is een einzelgänger in de Haagse arena en hij heeft zijn geheel eigen manier van werken. Zijn staf ziet hem totaal niet zitten. In BuZa zien we hoe Maarten hiermee omgaat.
Kees Prins, Jacob Derwig, Sanne Samina Hanssen, Freek Bartels, Sytske van der Ster en Werner Kolf zijn in de serie te zien. Het scenario is van Frank Ketelaar.
 • BuZa

  3331 x bekeken | 3-12-2021
  BuZa - 3-12-2021
  6
  De druk op het ministerie neemt toe, want elk moment kunnen twee Nederlanders geëxecuteerd worden in Santa Luca. Alle kranten staan vol over het ongelukkige optreden van de minister. De Tweede Kamer eist hard optreden… Bekijk uitzending
 • BuZa

  2406 x bekeken | 26-11-2021
  BuZa - 26-11-2021
  6
  De minister blijkt betrokken bij een ongeluk waarbij iemand levensgevaarlijk gewond raakt. Monique en Raoul proberen de schade te beperken, maar Raoul komt erachter dat de minister een groot geheim verbergt. In Santa… Bekijk uitzending
 • BuZa

  4751 x bekeken | 19-11-2021
  BuZa - 19-11-2021
  5
  Deze uitzending van het programma BuZa werd uitgezonden op vrijdag 19 november door BNNVARA. Bekijk uitzending
Nieuws over BuZa
 • BuZa - Nieuwe dramaserie BuZa in première op NPO 1 - 19 november

  Nieuwe dramaserie BuZa in première op NPO 1 - 19 november

  18-11-2021

  De nieuwe politieke dramaserie BuZa gaat vanavond in première op NPO 1. De serie draait om oud-diplomaat Maarten Meinema die wordt benoemd als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken als zijn voorganger onverwachts overlijdt. Zijn staf ziet hem niet zitten, want hij is koppig, bot en eigenwijs.

  Kees Prins vertolkt de rol van Meinema. Ook Jacob Derwig, Sanne Samina Hanssen, Freek Bartels, Sytske van der Ster en Werner Kolf zijn in de serie te zien. Kolf speelde vorig jaar de hoofdrol in de NPO 3-serie Commando’s, waarvoor hij de Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie won.

  Het scenario is van Frank Ketelaar. Het idee ontstond al in 2014, maar de NPO vond een 10-delige serie te duur. Nu is het een miniserie, maar Frank denkt al na over een vervolg. “Allerlei subplots zijn gesneuveld. Misschien kan ik die ooit gebruiken als er een tweede seizoen komt”, zegt hij in NRC.
  Lees verder